Restaurace U Památníku
Dějiny polních kuchyní jsou někdy skoro stejně napínavé jako válečná historie sama. A protože v roce 2018 si připomínáme nejen sto let od vzniku Československé republiky, ale také od počátků formování nové československé armády, bude možná zajímavé si vyzkoušet, jak se vojáci stravovali a co bylo jejich „denním chlebem“. O vojenské stravě koluje spousta mýtů a téměř strašidelných historek, hlavně o stravě „v poli“, ale i když mladá čs. armáda přejala spoustu receptů z dob Rakouska Uherska, většina z nich se od současných verzí receptů zas tak moc neliší.
A jestliže se bavíme o vojenské kuchyni, a obecně o kuchyni postavené na poctivých prvorepublikových základech, kde jinde ji ochutnat než v Restauraci U Památníku, ve které se kulinární zážitky krásně pojí s těmi historicko-vojenskými.
Vyberte si ze speciálního prvorepublikového menu:
- Silná válečná polévka (Podle Kuchařské knihy c. a k. vojska)
- Hovězí guláš s knedlíkem (podle Příručky pro stravování mužstva v Čs. Armádě z roku 1921 )
- Vojenský suchar „do tíživých podmínek v první linii“(podle doporučení z r. 1832 Dvorské válečné rady ve Vídni)