K personalizaci obsahu a reklam, poskytování funkcí sociálních médií a analýze naší návštěvnosti využíváme identifikátory zařízení - cookies (více informací). Dalším používáním portálu vyjadřujete svůj souhlas s jejich zpracováním.

Restaurace U Památníku

Předpověď počasí v místě
##DATE1## ##DATE2## ##DATE3##
##FORECAST1##
##FORECAST_IMG1##
##FORECAST_DESC1##
##FORECAST2##
##FORECAST_IMG2##
##FORECAST_DESC2##
##FORECAST3##
##FORECAST_IMG3##
##FORECAST_DESC3##
Tradice, styl a elegance Restaurace U Památníku

Restaurace U Památníku

Dějiny polních kuchyní jsou někdy skoro stejně napínavé jako válečná historie sama. A protože v roce 2018 si připomínáme nejen sto let od vzniku Československé republiky, ale také od počátků formování nové československé armády, bude možná zajímavé si vyzkoušet, jak se vojáci stravovali a co bylo jejich „denním chlebem“. O vojenské stravě koluje spousta mýtů a téměř strašidelných historek, hlavně o stravě „v poli“, ale i když mladá čs. armáda přejala spoustu receptů z dob Rakouska Uherska, většina z nich se od současných verzí receptů zas tak moc neliší.
A jestliže se bavíme o vojenské kuchyni, a obecně o kuchyni postavené na poctivých prvorepublikových základech, kde jinde ji ochutnat než v Restauraci U Památníku, ve které se kulinární zážitky krásně pojí s těmi historicko-vojenskými.

Vyberte si ze speciálního prvorepublikového menu:
  • Silná válečná polévka (Podle Kuchařské knihy c. a k. vojska)
  • Hovězí guláš s knedlíkem (podle Příručky pro stravování mužstva v Čs. Armádě z roku 1921 )
  • Vojenský suchar „do tíživých podmínek v první linii“(podle doporučení z r. 1832 Dvorské válečné rady ve Vídni)
Kontakt
Retaurace U Památníku
Hrabyně 192
747 63 Hrabyně
+420 603 258 285
Opavské Slezsko
Facebook
Název souboruPopisStáhnout